Є досить багато різних напрямків, але ось що стосовно SEO, то я б розглядала це тільки у останню чергу. Я маю досить велике коло спілкування з людьми самих різних IT-напрямків. І серед них, так само, є чимало людей, які починали свій шлях саме з SEO. У результаті, на даний час по цій лінії залишатись не захотів ніхто.
Я, звісно що, цікавилась, чому так вийшло і поділюся відгуками -
По-перше, цей напрямок досить швидко досягає своїх обмежень. На якомусь етапі розвиток просто завершується, як мені пояснив вже не один спеціаліст з цієї області.
І по-друге - з кожним роком у цій сфері все більше фукцій зводиться до автоматизації. Отож, з часом цей напрямок повністю перейде на машинне виконання. Тому, спеціалісти у цій області потребуються з кожним роком усе менше - просто зверніть увагу на тенденцію запитів по ринку праці - вони постійно зменшуються.
Звісно що, мати досвід у будь-якому напрямку, а тим паче у СЕО - це ні у якому разі не буде зайвим для власного розвитку. Але якщо ви орієнтуєтесь на стабільне майбутнє, то тут краще обирати більш актуальні професії. Навіть той самий веб-дизайнер протримається у попитах набагато довше за СЕО-спеціаліста. Але, звісно що, програмісти Java, Python, C++ будуть завжди куди необхідніші.
Для прикладу, зверніть увагу на курси, які пропонує та сама
Академія Шаг - це практично і є ті самі напрямки, які супроводжуються майбутньою актуальністю. Також, раджу придивитись до професій маркетолога чи бізнес-аналітика - ці гілки так само будуть затребувані практично завжди в усьому світі.